Bullar, kakor, tårtor
Munk u. fyllning
Munkar är ett klassiskt svenskt bakverk som kännetecknas av en luftig deg som är fylld med olika nyttiga näringsämnen. Vanligast är att fylla munkar med sylt, grädde eller mandelmassa. Munkar är en populär fika som alla kan njuta av och som är ett bra alternativ för den som är sugen på något sött. På denna sida kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i en munk med fyllning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 425 | Energi |
Energi (kj) | 1778 | |
Protein (g) | 5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 25.85 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 42.7 | |
Kalcium (mg) | 76 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 274 | |
Selen (µg) | 3.9 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 16.3 | |
Jod (µg) | 7 | |
Kalium (mg) | 118 | |
Natrium (mg) | 510 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.12 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.09 | |
Vitamin E (mg) | 2.2 | |
Vitamin K (µg) | 23.2 | |
Retinol (µg) | 8.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.77 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 18.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 18.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 7.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 12.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 12 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 31.8 | |
Vatten (g) | 23.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 19 | |
Fritt socker (g) | 19 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket