Bullar, kakor, tårtor

Munk u. fyllning

Munkar är ett klassiskt svenskt bakverk som kännetecknas av en luftig deg som är fylld med olika nyttiga näringsämnen. Vanligast är att fylla munkar med sylt, grädde eller mandelmassa. Munkar är en populär fika som alla kan njuta av och som är ett bra alternativ för den som är sugen på något sött. På denna sida kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i en munk med fyllning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)425Energi
Energi (kj)1778
Protein (g)5Makronutrienter
Fett totalt (g)25.85
Kolhydrater, tillg. (g)42.7
Kalcium (mg)76Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)274
Selen (µg)3.9
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)16.3
Jod (µg)7
Kalium (mg)118
Natrium (mg)510
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)9.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.12
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)23.2
Retinol (µg)8.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.77
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.6
Sockerarter tot. (g)18.8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)18.8
Summa mättade fettsyror (g)9.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)7.5
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)12.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)12
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)31.8
Vatten (g)23.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)19
Fritt socker (g)19

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen