Bullar, kakor, tårtor
Sött vetebröd saffransbröd hembakad
Sött vetebröd med saffran är en av de mest populära hembakade livsmedlen. Det är känt för sin goda smak och söta doft. Brödet är rikt på näringsämnen som järn, kalcium, fosfor och kolhydrater och är ett utmärkt alternativ för de som vill få i sig en näringsrik måltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 290 | Energi |
Energi (kj) | 1213 | |
Protein (g) | 5.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.37 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 46.4 | |
Kalcium (mg) | 49 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 102 | |
Selen (µg) | 5.9 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 27 | |
Jod (µg) | 23.7 | |
Kalium (mg) | 169 | |
Natrium (mg) | 176 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 71.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.19 | |
Vitamin C (mg) | 1.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.72 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 67.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 44 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.11 | |
Niacin (mg) | 0.76 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.85 | |
Sockerarter tot. (g) | 12.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.4 | |
Disackarider (g) | 9.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 20.8 | |
Vatten (g) | 36.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.3 | |
Tillsatt socker (g) | 7 | |
Fritt socker (g) | 7 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket