Dryck
Apelsinjuice pastöriserad drickf.
Apelsinjuice är en populär dryck som tillverkas från apelsiner. För att förlänga hållbarheten hos drycken pastöriseras den ofta. Detta innebär att man värmer den till en viss temperatur för att döda mikroorganismer som kan göra drycken skadlig för konsumtion. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/dryck/apelsinjuice-pastoeriserad-drickf/ kan du läsa mer om näringsämnen i pastöriserad apelsinjuice.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 43 | Energi |
Energi (kj) | 181 | |
Protein (g) | 0.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.8 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 14 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 15 | |
Jod (µg) | 0.3 | |
Kalium (mg) | 175 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 35 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 8.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 6.2 | |
Disackarider (g) | 2.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 89 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 8 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket