Fisk. skaldjur

Ål rå

Ål är ett populärt livsmedel som innehåller en rad näringsämnen som alla bidrar till en balanserad kost. Den håller sig länge och är en bra källa till proteiner, fett och kolhydrater. På livsmedelsdata.se finns information om ålens näringsinnehåll och vad som bör tas hänsyn till när man köper och tillagar ål.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)351Energi
Energi (kj)1469
Protein (g)14.6Makronutrienter
Fett totalt (g)33
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)175
Selen (µg)57
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)10
Folat (µg)12
Jod (µg)60
Kalium (mg)205
Natrium (mg)53
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)2500Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.38
Vitamin B12 (µg)4.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)30
Vitamin E (mg)8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2500
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)2.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.28
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)5.5
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)14.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)2.9
Oljesyra C18:1 (g)11
Summa fleromättade fettsyror (g)7.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)1.4
DPA C22:5 (g)1.1
DHA C22:6 (g)2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)126
Vatten (g)51.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen