Fisk. skaldjur

Lax kokt m. salt

Lax är ett näringsrikt livsmedel som innehåller B-vitaminer, järn, selen och omega-3-fettsyror. Att koka lax med salt är en enkel metod för att förbereda och smaksätta fisken. På denna sida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i den kokta laxen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)246Energi
Energi (kj)1029
Protein (g)23.7Makronutrienter
Fett totalt (g)16.56
Kolhydrater, tillg. (g)0.8
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)275
Selen (µg)19.7
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)31
Folat (µg)5.3
Jod (µg)56.8
Kalium (mg)311
Natrium (mg)333
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)4.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.52
Vitamin B12 (µg)4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)6.91
Vitamin E (mg)5.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.25
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)9.41
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.36
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)6.4
Summa fleromättade fettsyror (g)4.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.1
Linolensyra C18:3 (g)0.9
Arakidonsyra C20:4 (g)0.9
EPA C20:5 (g)0.4
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)0.7
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)74.9
Vatten (g)56.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)41
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen