Fisk. skaldjur
Pangasiusmal rå
Pangasiusmal är en fisk som är vanlig i sötvatten och som även kallas svängmal eller flodmal. Den innehåller höga halter av viktiga näringsämnen som protein, järn och vitaminer, och är därför ett bra alternativ till exempelvis kött för att få i sig näringsämnen. Rå pangasiusmal kan användas i allt från sallader och soppor till wokrätter och fiskburgare.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 65 | Energi |
Energi (kj) | 274 | |
Protein (g) | 13.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.13 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 208 | |
Selen (µg) | 12.7 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 8.2 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 235 | |
Natrium (mg) | 318 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.36 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.96 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 34.2 | |
Vatten (g) | 83.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket