Fisk. skaldjur
Rödspätta filé stekt m. salt
Rödspätta är ett vanligt förekommande fisk- och skaldjur som hittas på våra kustband. Den steks med salt och är en populär maträtt. Det är en bra källa till viktiga näringsämnen som protein, fett och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 124 | Energi |
Energi (kj) | 520 | |
Protein (g) | 28.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.83 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 252 | |
Selen (µg) | 39.4 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 33 | |
Folat (µg) | 12.9 | |
Jod (µg) | 78.1 | |
Kalium (mg) | 477 | |
Natrium (mg) | 410 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.31 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.52 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 2.28 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.39 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 7.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 12.65 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 76 | |
Vatten (g) | 68.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 66.6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket