Glass
Glass m. maräng fett 10%
Glassmaraäng fett 10% är en glassvariant som innehåller marängbitar, samt 10 procent fett. Den här glassen är populär som en god fördrink eller efterrätt. Denna glass innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för vår hälsa. Genom att kolla på livsmedelsdatas hemsida kan du ta reda på vilka dessa är.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 234 | Energi |
Energi (kj) | 981 | |
Protein (g) | 4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 12.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25.8 | |
Kalcium (mg) | 114 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 90 | |
Selen (µg) | 1.2 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 2.3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 222 | |
Natrium (mg) | 54 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.44 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 0.13 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.77 | |
Sockerarter tot. (g) | 18 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 18 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 1.8 | |
Vatten (g) | 56.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 14 | |
Fritt socker (g) | 14 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket