Godis
Choklad sötningsm.
Choklad är en populär smaksättare som används i många livsmedel. De kommer ofta i form av sötningsmedel för att ge ett sött och krämigt resultat. Choklad är rik på näringsämnen och kan ha en positiv inverkan på hälsan, beroende på typen av sötningsmedel. Denna sida ger en djupare insikt om de näringsämnen som finns i choklad sötningsmedel.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 577 | Energi |
Energi (kj) | 2414 | |
Protein (g) | 10 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 39 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 46.9 | |
Kalcium (mg) | 134 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.2 | |
Fosfor (mg) | 189 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 175 | |
Folat (µg) | 7 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 326 | |
Natrium (mg) | 64 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 17.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 15 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 26 | |
Tiamin (mg) | 0.16 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 4.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 22.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 9.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 12.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.2 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 12.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 12.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 2.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket