Grönsaker. baljväxter. svamp

Åkerbönor torkade kokta m. salt

Åkerbönor är en baljväxt som är torkad och kokt med salt. De är ett populärt livsmedel med en karakteristisk smak och är rika på näringsämnen. På sidan finner du mer information om åkerbönor och deras näringsinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)134Energi
Energi (kj)562
Protein (g)10.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)18.4
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)220
Selen (µg)0
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)45
Folat (µg)0
Jod (µg)25.3
Kalium (mg)278
Natrium (mg)254
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)5.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.83
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.5
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)62.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen