Grönsaker. baljväxter. svamp

Ättiksgurka u. lag

Ättiksgurka är en klassisk svensk råvara som är lätt att förbereda. Den är en del av den svenska matkulturen, och innehåller väldigt många näringsämnen. På livsmedelsdata.se kan man ta del av information om näringsämnet i ättiksgurka u. lag.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)43Energi
Energi (kj)180
Protein (g)0.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)8.2
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)23
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)8
Jod (µg)3
Kalium (mg)140
Natrium (mg)910
Salt, NaCl (g)2.3
Vitamin A (RE/µg)7.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)90
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.35
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)2.5
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)88
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen