Grönsaker. baljväxter. svamp

Broccoli frysvara

Broccoli är en årstidens grönsak som har en hög näringstäthet. Frysvarad broccoli har torkats och frysts för att bevara smak, näringsämnen och färg. Den innehåller mycket vitaminer och mineraler, och är en bra källa till antioxidanter och andra näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)100
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)1.8
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)51
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)18
Folat (µg)99
Jod (µg)2
Kalium (mg)190
Natrium (mg)16
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)39.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)53.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)158
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)469
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen