Grönsaker. baljväxter. svamp

Bruna bönor torkade kokta m. salt

Bruna bönor är en livsmedelsgrupp som har en hög näringsmässig värde. De innehåller höga halter av kolhydrater, proteiner, fibrer och mineraler. När de är torkade och kokta med salt får de en mångsidig smak och en mjuk konsistens.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)137Energi
Energi (kj)573
Protein (g)8.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.9
Kolhydrater, tillg. (g)16.8
Kalcium (mg)39Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)190
Selen (µg)0
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)49
Folat (µg)59.3
Jod (µg)34.1
Kalium (mg)292
Natrium (mg)188
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)0.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)58.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen