Grönsaker. baljväxter. svamp

Champinjon

En svamp som är populär bland matlagare över hela världen. Den innehåller en stor mängd näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. Svampen används ofta som ingrediens i matlagning, som tillbehör till kött och fisk, eller som huvudrätt. På sidan kan man ta del av information om svampens näringsämnen och få inspiration kring hur den kan användas i matlagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)27Energi
Energi (kj)114
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.23
Kolhydrater, tillg. (g)2.7
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)15
Selen (µg)17
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)8
Folat (µg)32.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)110
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.15
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.43
Niacin (mg)2.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen