Grönsaker. baljväxter. svamp
Champinjon
En svamp som är populär bland matlagare över hela världen. Den innehåller en stor mängd näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. Svampen används ofta som ingrediens i matlagning, som tillbehör till kött och fisk, eller som huvudrätt. På sidan kan man ta del av information om svampens näringsämnen och få inspiration kring hur den kan användas i matlagning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 27 | Energi |
Energi (kj) | 114 | |
Protein (g) | 2.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.23 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.7 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 15 | |
Selen (µg) | 17 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 32.9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 110 | |
Natrium (mg) | 0 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.15 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.43 | |
Niacin (mg) | 2.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 91.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket