Grönsaker. baljväxter. svamp

Gula ärtor kokta m. salt

Gula ärtor är en populär och näringsrik baljväxt som kokas för att förberedas och ätas. De innehåller mineraler och vitaminer som är viktiga för människor att få i sig. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i kokta gula ärtor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)534
Protein (g)8.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)16.4
Kalcium (mg)36Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)123
Selen (µg)0
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)35
Folat (µg)3.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)192
Natrium (mg)126
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.64
Niacinekvivalenter (NE/mg)2
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)62.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen