Grönsaker. baljväxter. svamp

Jordärtskocka kokt m. salt

Jordärtskocka är en rotfrukt som är god att koka med salt. Den innehåller ett stort antal näringsämnen som bidrar till att upprätthålla en god hälsa. På webbplatsen Livsmedelsdata kan du läsa mer om jordärtskockans innehåll och näringsvärde.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)67Energi
Energi (kj)279
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)12.7
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)66
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)16
Folat (µg)12
Jod (µg)20.9
Kalium (mg)425
Natrium (mg)159
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.59
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.89
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)3.2
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)81.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)30.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen