Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök stekt m. flytande matfett

Att steka lök i flytande matfett är ett vanligt och populärt sätt att tillaga lök. Den tillagade löken blir lätt och len och har en god smak. Det är mycket näringsämnen i lök som är värdefulla för hälsan och som kan komma till nytta vid tillagningen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)54Energi
Energi (kj)224
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)1.15
Kolhydrater, tillg. (g)8.3
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)38
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)13
Folat (µg)16.3
Jod (µg)2.3
Kalium (mg)217
Natrium (mg)6
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)3.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.3
Vitamin D (µg)0.06
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.34
Sockerarter tot. (g)5.1Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)86.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)6.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen