Grönsaker. baljväxter. svamp

Majskolv frysvara

Majskolv är en mycket populär groddväxt som ofta används som ingrediens i såväl sallader som maträtter. Det är en ganska nutritiv groddväxt som är rik på vitaminer och mineraler, och den kan frysas in för att behålla sina näringsämnen och smak oavsett säsong. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/groensaker-baljvaexter-svamp/majskolv-frysvara/ kan du läsa mer om näringsinnehållet och hitta inspiration till olika sätt att använda majskolven.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)466
Protein (g)3.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.8
Kolhydrater, tillg. (g)21.5
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)87
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)32
Folat (µg)40
Jod (µg)0
Kalium (mg)294
Natrium (mg)5
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)12.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)7
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)150
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.03
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)72
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)45
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen