Grönsaker. baljväxter. svamp

Majskolv kokt

Majskolv är en vanlig ingrediens i matlagning världen över. När det kokas blir det en näringsrik och lättlagad rätt som innehåller en mängd olika näringsämnen. På Livsmedelsdata.se kan man läsa mer om näringsämnena som återfinns i majskolv när den är kokt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)100Energi
Energi (kj)417
Protein (g)3.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)17.3
Kalcium (mg)3Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)89
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)19
Folat (µg)32
Jod (µg)0
Kalium (mg)196
Natrium (mg)255
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)20Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)240
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.73
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)74.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen