Grönsaker. baljväxter. svamp

Morot kokt m. salt

Morot är ett livsmedel som innehåller ett brett sortiment av näringsämnen. Det är en av de mest använda grönsakerna i det svenska köket och när det kokas tillsammans med salt förstärks näringsinnehållet. På livsmedelsdata.se kan du läsa om vilka näringsämnen som finns i morot kokt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)36Energi
Energi (kj)151
Protein (g)0.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.24
Kolhydrater, tillg. (g)6.6
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)23
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)8
Folat (µg)13.3
Jod (µg)20.2
Kalium (mg)147
Natrium (mg)189
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)858.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2.7
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)8660
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)6.2Sockerarter
Monosackarider (g)3.2
Disackarider (g)3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)89.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen