Grönsaker. baljväxter. svamp
Paprika röd
Paprika är en grönsak med olika färger som går att hitta på marknaden. Röda paprikor är en populär sort som har en frisk smak och är rik på vitaminer som C och A. Den innehåller även en hel del fiber och är låg i kalorier. Paprikan kan tillagas på många sätt och kan användas som en del i många olika rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 22 | Energi |
Energi (kj) | 94 | |
Protein (g) | 0.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.23 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.1 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 15 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 56.7 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 116 | |
Natrium (mg) | 0 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 39.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.24 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 144 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.6 | |
Vitamin K (µg) | 6.5 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 417 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.79 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 4.8 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 93.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 15 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket