Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika röd

Paprika är en grönsak med olika färger som går att hitta på marknaden. Röda paprikor är en populär sort som har en frisk smak och är rik på vitaminer som C och A. Den innehåller även en hel del fiber och är låg i kalorier. Paprikan kan tillagas på många sätt och kan användas som en del i många olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)22Energi
Energi (kj)94
Protein (g)0.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.23
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)15
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)8
Folat (µg)56.7
Jod (µg)0
Kalium (mg)116
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)39.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)144
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.6
Vitamin K (µg)6.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)417
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)4.9Sockerarter
Monosackarider (g)4.8
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)15
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen