Grönsaker. baljväxter. svamp
Rödbeta inlagd u. lag
Rödbetor är en populär rotfrukt som ofta används för att laga mat. Det finns olika sätt att laga rödbetor, som att inlaga dem. Inlagda rödbetor är ett gott alternativ till att äta dem råa. Det inlagda rödbetorna har en frisk och sur smak och passar utmärkt att servera med grönsaker och kött. På Livsmedelsdata kan man hitta mer information om näringsämnena som finns i detta livsmedel.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 58 | Energi |
Energi (kj) | 243 | |
Protein (g) | 1.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 17 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 22.3 | |
Jod (µg) | 0.5 | |
Kalium (mg) | 180 | |
Natrium (mg) | 170 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 2.6 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.08 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 12.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 4.6 | |
Disackarider (g) | 7.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 84.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 10 | |
Fritt socker (g) | 10 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket