Grönsaker. baljväxter. svamp

Rödbeta inlagd u. lag

Rödbetor är en populär rotfrukt som ofta används för att laga mat. Det finns olika sätt att laga rödbetor, som att inlaga dem. Inlagda rödbetor är ett gott alternativ till att äta dem råa. Det inlagda rödbetorna har en frisk och sur smak och passar utmärkt att servera med grönsaker och kött. På Livsmedelsdata kan man hitta mer information om näringsämnena som finns i detta livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)58Energi
Energi (kj)243
Protein (g)1.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)12
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)17
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)9
Folat (µg)22.3
Jod (µg)0.5
Kalium (mg)180
Natrium (mg)170
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2.6
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.4
Sockerarter tot. (g)12.4Sockerarter
Monosackarider (g)4.6
Disackarider (g)7.8
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)84.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)10
Fritt socker (g)10

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen