Grönsaker. baljväxter. svamp

Sparris grön kokt m. salt

Sparris är en grön ört som är en populär ingrediens i många maträtter. När den är kokt med salt kan den enkelt både smaksätta och garantera en härlig konsistens. På livsmedelsdata.se finns ett stort antal näringsämnen som är associerade med denna gröna ört.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)22Energi
Energi (kj)91
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)1.8
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)37
Selen (µg)3.9
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)10
Folat (µg)186
Jod (µg)0
Kalium (mg)163
Natrium (mg)36
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)24.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)40.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)289
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.92
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen