Kött
Kalv bringa rå
Kalv bringa rå är ett livsmedel som består av rått kött från en kalv. Det är ett magert och hårt kött som är rikt på näringsämnen och som ofta används till matlagning. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/kalv-bringa-raa/ hittar du mer information om näringsämnena som finns i kalv bringa rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 186 | Energi |
Energi (kj) | 778 | |
Protein (g) | 18.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 12.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 162 | |
Selen (µg) | 6 | |
Zink (mg) | 4.2 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 70 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.4 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 29 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.32 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 68.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 18 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket