Kött

Rådjur stek rå

Rådjur är ett magert och saftigt kött som är rikt på näringsämnen. Det innehåller både protein, järn och kolhydrater som är bra för kroppen. Rådjurstek är en populär och smakrik rätt som kan tillagas på många olika sätt. På denna sida finns information om näringsämnen som finns i rådjurstek och hur man kan tillaga det på bästa sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)106Energi
Energi (kj)442
Protein (g)23.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)2.6
Fosfor (mg)230
Selen (µg)8.7
Zink (mg)2.5
Magnesium (mg)27
Folat (µg)1.7
Jod (µg)2.1
Kalium (mg)360
Natrium (mg)65
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)2.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.5
Vitamin B12 (µg)2.68
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)3.1
Retinol (µg)2.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.31
Riboflavin (mg)0.52
Niacin (mg)6.63
Niacinekvivalenter (NE/mg)11
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65.3
Vatten (g)74.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen