Korv

Korv falukorv stekt fett 19% kött 58%

Korv är ett populärt livsmedel som är rik på proteiner. Denna korv är gjord av falukorv och har stekt fett med 19 % kött. Det kött som används är 58 %. På sidan https://www.livsmedelsdata.se finns detaljerade näringsämnen som är tillgängliga för denna typ av korv.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)268Energi
Energi (kj)1122
Protein (g)13.4Makronutrienter
Fett totalt (g)20.34
Kolhydrater, tillg. (g)8.3
Kalcium (mg)74Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)181
Selen (µg)2.1
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)13
Folat (µg)3.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)170
Natrium (mg)843
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)11.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.87
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.17
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)3.27
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.72
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)4.6
Stearinsyra C18:0 (g)2.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)8.1
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.5
Vatten (g)54.7
Alkohol (g)0
Aska (g)3.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen