Korv

Korv salsiccia stekt u. fett kött 73%

Korv är ett populärt livsmedel som kan variera i form och smak. En särskild variant som tillverkas av stekt fettkött är korv salsiccia med 73% kött. Det är en delikatess som kan njutas som en måltid eller som en del av en maträtt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)299Energi
Energi (kj)1251
Protein (g)21.8Makronutrienter
Fett totalt (g)20.24
Kolhydrater, tillg. (g)7.7
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)189
Selen (µg)14.3
Zink (mg)4.7
Magnesium (mg)24
Folat (µg)11.8
Jod (µg)2
Kalium (mg)368
Natrium (mg)1079
Salt, NaCl (g)2.7
Vitamin A (RE/µg)7.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)0.75
Vitamin C (mg)74.7
Vitamin D (µg)0.39
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)7.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.93
Riboflavin (mg)0.32
Niacin (mg)8.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.8
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)4.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)8.5
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60.6
Vatten (g)46.6
Alkohol (g)0
Aska (g)3.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen