Korv

Korv värmlandskorv kokt kött 45%

Korv är ett matvaror som finns i många olika former och smaker. En av de vanligaste är den kokta värmlandskorven som består till 45% av kött. Denna korv är en populär delikatess från Värmland som har fått en stor mångsidighet sedan den först skapades.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)223Energi
Energi (kj)932
Protein (g)6.5Makronutrienter
Fett totalt (g)18.2
Kolhydrater, tillg. (g)8.5
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)75
Selen (µg)2
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)126
Natrium (mg)720
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)1.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.12
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)2.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.49
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)4.2
Stearinsyra C18:0 (g)2.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)7.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)64
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen