Korv

Korv varmkorv kött 51-54%

Korv är ett livsmedel som vanligtvis innehåller en blandning av olika kött som kyckling, fläsk, nötkött, fisk och andra. En vanlig variant är varmkorv som består av minst 51-54% kött. På livsmedelsdata.se finns mer information om korv och varmkorv som innehåller kött.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)274Energi
Energi (kj)1146
Protein (g)12.1Makronutrienter
Fett totalt (g)21.5
Kolhydrater, tillg. (g)8.5
Kalcium (mg)76Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)125
Selen (µg)2
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)13
Folat (µg)4
Jod (µg)2
Kalium (mg)215
Natrium (mg)850
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)11.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)1.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.2
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)3.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.32
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)4.9
Stearinsyra C18:0 (g)2.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)9.2
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)55
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen