Korv

Korv varmkorv kokt

Korv är ett livsmedel som innehåller viktiga näringsämnen som kolhydrater, fett och protein. När korv är kokt kan det också innehålla vitaminer och mineraler. På livsmedelsdata.se kan man ta del av detaljerad information om de näringsämnen som ingår i kokt korv.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)273Energi
Energi (kj)1143
Protein (g)9.9Makronutrienter
Fett totalt (g)22.6
Kolhydrater, tillg. (g)7.8
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)83
Selen (µg)6.5
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)9
Folat (µg)1.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)141
Natrium (mg)769
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)5.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.45
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.19
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)9.8
Retinol (µg)5.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.87
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.7
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)5
Stearinsyra C18:0 (g)2.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)10.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)43.1
Vatten (g)56.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen