Korv

Korv varmkorv kokt kött ca 53%

Korv är ett livsmedel som innehåller en hög andel kokt kött, upp till 53%. Korv är ett populärt livsmedel som många väljer att äta för sitt höga proteininnehåll. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/korv/korv-varmkorv-kokt-koett-ca-53/ kan man läsa om näringsvärden för korv.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)273Energi
Energi (kj)1143
Protein (g)9.9Makronutrienter
Fett totalt (g)22.6
Kolhydrater, tillg. (g)7.8
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)83
Selen (µg)6.5
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)9
Folat (µg)1.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)141
Natrium (mg)769
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)5.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.45
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.19
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)9.8
Retinol (µg)5.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.87
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.7
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)5
Stearinsyra C18:0 (g)2.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)10.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)43.1
Vatten (g)56.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen