Kyckling. fågel

Kalkon filé rå

Kalkon är en typ av fågel som är en populär ingrediens i många maträtter. Filéer är ett slags köttskivor som skärs från benfria delar av fågelkött. När kalkonfiléer är råa har de inte tillagats något och är därför inte ätbara i sin råa form. Genom att kalkonfiléer är råa kan de möra upp och få en önskad smak när de tillagas.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)106Energi
Energi (kj)444
Protein (g)24.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)220
Selen (µg)13.8
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)29
Folat (µg)7.7
Jod (µg)2.2
Kalium (mg)320
Natrium (mg)97
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)8.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.71
Vitamin B12 (µg)1.13
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)41
Retinol (µg)8.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)8.85
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)51
Vatten (g)74
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen