Kyckling. fågel

Kyckling bröstfilé rå m. skinn

Kyckling är en vanlig maträtt som används i olika former. En typ av kyckling är bröstfilé som kan ätas rå med skinn. Det är en delikatess som innehåller en mängd näringsämnen som är viktiga för kroppens funktioner.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)148Energi
Energi (kj)621
Protein (g)21.5Makronutrienter
Fett totalt (g)6.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)198
Selen (µg)10
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)25
Folat (µg)23
Jod (µg)0
Kalium (mg)220
Natrium (mg)63
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)24Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.82
Vitamin B12 (µg)0.28
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.5
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)24
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.19
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)12
Niacinekvivalenter (NE/mg)15.94
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)64
Vatten (g)70
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen