Kyckling. fågel

Kyckling kött rå m. skinn

Kyckling är en populär fågel som är ett mycket användbart livsmedel. Köttet från kyckling är ett bra näringskälla och det går att äta både rått eller tillagat. När det gäller kyckling kött råtts med skinn innehåller det ett brett utbud av näringsämnen men även några som bör undvikas.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)170Energi
Energi (kj)713
Protein (g)18Makronutrienter
Fett totalt (g)11
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)178
Selen (µg)10
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)22
Folat (µg)21
Jod (µg)0
Kalium (mg)242
Natrium (mg)57
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)51Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.48
Vitamin B12 (µg)0.44
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.5
Vitamin E (mg)1.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)51
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)7.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)11
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)75
Vatten (g)70.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen