Kyckling. fågel

Kyckling lår rå u. skinn

Kyckling är ett populärt livsmedel som är rikt på viktiga näringsämnen som protein, järn och zink. I detta fall är det en rå kycklinglår med skinn som är fokus. Näringsinnehållet i kycklinglåret är högt och innehåller bland annat protein, fett och kolesterol. Här går vi igenom vilka näringsämnen som finns i kycklinglår och ger också tips om hur man kan förbättra näringen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)114Energi
Energi (kj)478
Protein (g)19.6Makronutrienter
Fett totalt (g)3.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)168
Selen (µg)11.2
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)24
Folat (µg)23
Jod (µg)1.8
Kalium (mg)231
Natrium (mg)86
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)20Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.33
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)20
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)6.33
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.92
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)83
Vatten (g)75.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen