Pasta. ris. gryn
Nudlar risnudlar okokta
Nudlar och risnudlar är två olika livsmedel som är populära att använda vid matlagning. De är okokta och kan konsumeras efter att ha kokats eller stekts. Näringsinnehållet i nudlar och risnudlar är ungefär desamma, men de har lite olika egenskaper.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 360 | Energi |
Energi (kj) | 1507 | |
Protein (g) | 3.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.56 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 83.2 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 153 | |
Selen (µg) | 15.1 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 30 | |
Natrium (mg) | 182 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.22 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.79 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 11.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket