Pasta. ris. gryn

Nudlar risnudlar okokta

Nudlar och risnudlar är två olika livsmedel som är populära att använda vid matlagning. De är okokta och kan konsumeras efter att ha kokats eller stekts. Näringsinnehållet i nudlar och risnudlar är ungefär desamma, men de har lite olika egenskaper.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)360Energi
Energi (kj)1507
Protein (g)3.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.56
Kolhydrater, tillg. (g)83.2
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)153
Selen (µg)15.1
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)12
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)30
Natrium (mg)182
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.22
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.79
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen