Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter

Soja- och veteprotein schnitzel ugnsstekt

Soja- och veteprotein är populära ingredienser som används i vegetariska livsmedel. Ett sådant livsmedel är ugnsstekt schnitzel, som är ett populärt val bland vegetariska maträtter. Proteinkällan i detta livsmedel är soja- och veteprotein, vilka båda är näringsrika och bra för vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)241Energi
Energi (kj)1011
Protein (g)13Makronutrienter
Fett totalt (g)12.93
Kolhydrater, tillg. (g)16.5
Kalcium (mg)67Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)141
Selen (µg)8.1
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)40
Folat (µg)60.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)354
Natrium (mg)546
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)4.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)5
Vitamin K (µg)8.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)42
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)1.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.23
Sockerarter tot. (g)1.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)1.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)5.9
Summa fleromättade fettsyror (g)4.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4.3
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2.3
Vatten (g)50.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen