Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter

Svampprotein schnitzel ugnsstekt

Svampprotein är ett näringsrikt alternativ som är vegetariskt och som går att ugnsbakas. Det är ett livsmedel som innehåller en hög andel proteiner och kan användas som ett bra alternativ till fisk eller kött. Ugnsbakning är en bra metod för att få ut det bästa av näringsämnena och smaken.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)276Energi
Energi (kj)1156
Protein (g)11.9Makronutrienter
Fett totalt (g)17.12
Kolhydrater, tillg. (g)17.7
Kalcium (mg)192Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)202
Selen (µg)0
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)28
Folat (µg)53.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)96
Natrium (mg)481
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)34Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.34
Vitamin C (mg)1.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)4.2
Vitamin K (µg)8.8
Retinol (µg)31.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)27
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)0.87
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.66
Sockerarter tot. (g)2.9Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)2.9
Summa mättade fettsyror (g)4.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)6
Summa fleromättade fettsyror (g)6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)5.4
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14.5
Vatten (g)48.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen