Rätter

Äggakaka

En populär maträtt som är enkel att tillaga och som innehåller näringsrika ingredienser. Består av ägg och mjölk som blandas och steks i smör, och kan även toppas med sylt, grädde och frukt. Ett bra alternativ som är högt i protein, kalcium och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)124Energi
Energi (kj)519
Protein (g)6.9Makronutrienter
Fett totalt (g)6.26
Kolhydrater, tillg. (g)9.9
Kalcium (mg)97Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)134
Selen (µg)9
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)13
Folat (µg)25.2
Jod (µg)48
Kalium (mg)160
Natrium (mg)290
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)88.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.77
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)1.72
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)87.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)0.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.75
Sockerarter tot. (g)3.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.2
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)109.7
Vatten (g)75.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)3.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen