Rätter

Äggsås m. persilja

Äggsås är en smakrik rätt som kan tillredas på olika sätt, och som ofta toppas med persilja för extra smak och krydda. Det finns många olika sätt att servera äggsås på, och det kan tillagas både som en sallad eller som en soppa. Genom att tillaga äggsås med persilja får man en maträtt som är full av näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)114Energi
Energi (kj)477
Protein (g)3.4Makronutrienter
Fett totalt (g)9.47
Kolhydrater, tillg. (g)4
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)53
Selen (µg)4.8
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)7
Folat (µg)21.9
Jod (µg)10.2
Kalium (mg)66
Natrium (mg)382
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)105.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)4.3
Vitamin D (µg)0.82
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)91.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)168
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)0.15
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.95
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)75.6
Vatten (g)81.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)1.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen