Rätter

Äppelkräm

En vanlig råvara som används i matlagning är frukt. En populär användning är att använda frukten som en kräm, som exempelvis äpple, som kan användas för att göra en slags pudding eller som fyllning i exempelvis bakverk. Om du vill veta mer om näringsinnehållet i denna fruktkräm, kan du besöka Livsmedelsdatas sida för detaljerat innehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)60Energi
Energi (kj)251
Protein (g)0Makronutrienter
Fett totalt (g)0.04
Kolhydrater, tillg. (g)13.9
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)6
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)3
Folat (µg)1.1
Jod (µg)0.7
Kalium (mg)29
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)16
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.09
Sockerarter tot. (g)11.9Sockerarter
Monosackarider (g)4.9
Disackarider (g)7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)84.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)6
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen