Rätter
Ärtsoppa m. fläsk hemlagad
Ärtsoppa med fläsk kombinerar soppans klassiska ingredienser med den syrliga smaken från fläsk. Det är ett traditionellt svenskt recept som görs med ärtor, fläsk, potatis, morötter, lök och grönsaker. Genom att använda olika kombinationer av ingredienser kan du skapa en näringsmässigt balanserad och näringsrik soppa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 85 | Energi |
Energi (kj) | 356 | |
Protein (g) | 6.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 8.9 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 102 | |
Selen (µg) | 1.6 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 8.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 171 | |
Natrium (mg) | 290 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.18 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 0.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.12 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 1.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 11 | |
Vatten (g) | 79 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket