Rätter

Blomkål gratinerad

En rätt som ofta förekommer i svensk matkultur är en varmgratinerad version av en kålfrukt. Den består av skivad kålfrukt som har fått en härlig färg och smak då den har gratinats med ost och mjölk. Rätten är en välsmakande inbjudande måltid som är lätt att laga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)92Energi
Energi (kj)385
Protein (g)5.1Makronutrienter
Fett totalt (g)4.86
Kolhydrater, tillg. (g)6.2
Kalcium (mg)132Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)119
Selen (µg)1.9
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)16
Folat (µg)27.6
Jod (µg)46.7
Kalium (mg)247
Natrium (mg)366
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)37.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.38
Vitamin C (mg)18.9
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)33.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)48
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.46
Sockerarter tot. (g)4.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.3
Disackarider (g)2.9
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)10.2
Vatten (g)80.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)16.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen