Rätter

Börek m. köttfärs

Börek är en populär turkisk maträtt som består av fyllda fyllningar som är insvepta i ett smakrikt smörbakat fyllt smörbakat filodeg. Den vanligaste fyllningen är köttfärs, som ofta blandas med lök och andra grönsaker. Det är ett energirikt och näringsrikt livsmedel som kan serveras som en huvudrätt eller som en liten tilltugg.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)222Energi
Energi (kj)927
Protein (g)9.7Makronutrienter
Fett totalt (g)10.09
Kolhydrater, tillg. (g)22.2
Kalcium (mg)62Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)120
Selen (µg)6.5
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)24
Folat (µg)15
Jod (µg)49.3
Kalium (mg)207
Natrium (mg)487
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)34.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0.34
Vitamin C (mg)2
Vitamin D (µg)0.15
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)26.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)84
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)2.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.97
Sockerarter tot. (g)2.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.9
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)34
Vatten (g)54.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen