Rätter
Börek m. köttfärs
Börek är en populär turkisk maträtt som består av fyllda fyllningar som är insvepta i ett smakrikt smörbakat fyllt smörbakat filodeg. Den vanligaste fyllningen är köttfärs, som ofta blandas med lök och andra grönsaker. Det är ett energirikt och näringsrikt livsmedel som kan serveras som en huvudrätt eller som en liten tilltugg.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 222 | Energi |
Energi (kj) | 927 | |
Protein (g) | 9.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 10.09 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 22.2 | |
Kalcium (mg) | 62 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.3 | |
Fosfor (mg) | 120 | |
Selen (µg) | 6.5 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 15 | |
Jod (µg) | 49.3 | |
Kalium (mg) | 207 | |
Natrium (mg) | 487 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 34.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.34 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 0.15 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 26.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 84 | |
Tiamin (mg) | 0.21 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 2.24 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.97 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 1.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 34 | |
Vatten (g) | 54.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket