Rätter

Brunsås m. mjölk

Brunsås är en klassisk svensk rätt som är väldigt populär. Den består av en bas av mjölk och vetemjöl som kokas tillsammans, ofta med grönsaker som t.ex. morötter. Den serveras ofta med potatis, gräddfil och kött. Det är en god, krämig och näringsrik rätt som passar alla smaker.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)136Energi
Energi (kj)571
Protein (g)4.5Makronutrienter
Fett totalt (g)7.86
Kolhydrater, tillg. (g)11.9
Kalcium (mg)120Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)120
Selen (µg)2
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)16
Folat (µg)13.9
Jod (µg)12
Kalium (mg)182
Natrium (mg)817
Salt, NaCl (g)2
Vitamin A (RE/µg)34Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.53
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)1.34
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)27
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)0.44
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.42
Sockerarter tot. (g)8.3Sockerarter
Monosackarider (g)2.4
Disackarider (g)5.9
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)6.5
Vatten (g)72.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen