Rätter

Brylépudding

Brylépudding är en gammal och populär svensk efterrätt som är lätt att tillaga. Den är gjord av bröd som skivats, socker, kanel och smör. Det finns olika recept och varianter av puddingen och den serveras vanligen med vaniljsås eller grädde. På sidan kan du läsa mer om ingredienserna och näringsinnehållet i den traditionella brylépuddingen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)539
Protein (g)4.9Makronutrienter
Fett totalt (g)3.27
Kolhydrater, tillg. (g)19.6
Kalcium (mg)83Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)103
Selen (µg)6.2
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)9
Folat (µg)18.3
Jod (µg)21.5
Kalium (mg)125
Natrium (mg)94
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)63.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.63
Vitamin C (mg)0.3
Vitamin D (µg)0.92
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)63.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)0.04
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.25
Sockerarter tot. (g)19.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)19.7
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)83.5
Vatten (g)71.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)2.8
Tillsatt socker (g)17
Fritt socker (g)17

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen