Rätter
Champinjonsås tillagad pulver m. mjölk smör
En rätt som innehåller champinjon och mjölk är en populär maträtt som innehåller en blandning av pulver, mjölk och smör. Den är gjord från grunden och har en god smak som många uppskattar. Det är en riktig smakupplevelse som ger en god måltid. Här kan du läsa mer om rättens näringsinnehåll.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 113 | Energi |
Energi (kj) | 474 | |
Protein (g) | 3.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.49 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.6 | |
Kalcium (mg) | 74 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 93 | |
Selen (µg) | 2.4 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 21 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 175 | |
Natrium (mg) | 469 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 58.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.11 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.14 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 56.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 22 | |
Tiamin (mg) | 0.44 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 0.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.29 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 4.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.5 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 4.7 | |
Vatten (g) | 78.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 4 | |
Fritt socker (g) | 4 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket