Rätter
Crêpes pannkaka tunn fylld
En pannkaka som är tunn och fylld är en populär maträtt som finns på många restauranger. Den är lika god till frukost, lunch eller middag. Pannkakan består vanligtvis av ett jäst smet som steks på båda sidor och fylls med olika ingredienser. För att få den perfekta smaken är det viktigt att välja rätt ingredienser.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 176 | Energi |
Energi (kj) | 737 | |
Protein (g) | 8.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.94 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 14.9 | |
Kalcium (mg) | 104 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 123 | |
Selen (µg) | 2.5 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 13.1 | |
Jod (µg) | 35.2 | |
Kalium (mg) | 142 | |
Natrium (mg) | 446 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 76.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.3 | |
Vitamin C (mg) | 1.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.24 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 50.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 287 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.31 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 3.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 39.9 | |
Vatten (g) | 64.7 | |
Alkohol (g) | 0.06 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket