Rätter

Dillsås

Dillsås är en krämig sås som är populär att använda till fisk, kött och grönsaker. Den är oftast gjord på grädde, mjölk, majonnäs och dill. Såsen är enkelt att göra och innehåller många näringsämnen och här på sajten kan du läsa mer om olika ingredienser som används.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)465
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)8.4
Kolhydrater, tillg. (g)7.5
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)31
Selen (µg)0.8
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)8
Folat (µg)6
Jod (µg)3
Kalium (mg)79
Natrium (mg)498
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)82.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.06
Vitamin C (mg)6.1
Vitamin D (µg)0.22
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)52.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)360
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.72
Sockerarter tot. (g)3.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.6
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14.4
Vatten (g)80.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0.6
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen