Rätter

Fisk Bordelaise

En rätt som är vanlig i fransk matlagning är en fiskrätt baserad på en långlista av ingredienser, som bland annat innehåller fisk, vin, äpplen, lök och vitlök. Den är kryddad med torkad timjan och persilja och serveras med en krämig sås som är baserad på smör och mjölk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)118Energi
Energi (kj)494
Protein (g)15.3Makronutrienter
Fett totalt (g)3.87
Kolhydrater, tillg. (g)5.2
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)180
Selen (µg)21.5
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)25
Folat (µg)9.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)264
Natrium (mg)65
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)2.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.83
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)0.92
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)2
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.78
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)43.9
Vatten (g)75
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)22.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen